Poštovana gospodo Hrvati i Hrvatice Planetarne Hrvatske,

dana 28. 02. 2018. godine na Trgovačkom sudu u Osijeku registrirana je Zadruga branitelja Osijeka.

Kada kažemo zadruga ne mislimo na komunističke nefunkcionalne zadruge – nasuprot tome Zadruga branitelja Osijeka osnovana je po uzoru na zadruge razvijenoga svijeta. Mi hrvatski branitelji – branitelji Osijeka, odlučili smo na demokratski način, radom i samo radom preuzeti u dijelu koji obuhvaća naša djelatnost, razvoj Slavonije i Baranje, a poslije i Hrvatske u svoje ruke. Za nas je tekuća godina kao i 1991. godina. Cilj nam je svekolikom hrvatskom pameću i radnim navikama hrvatskog čovjeka graditi našu državu i zaustaviti (koliko god je moguće) odlazak mladih iz Hrvatske te time i rasulo hrvatskog bića. Danas, u sveopćoj pomutnji u državi, naši projekti su prvorazredno gospodarsko, ali nažalost i političko pitanje.

Namjere su nam časne i poštene, a ciljevi zacrtani u našim projektima, vjerujte, ostvarivi, ako svi koji vole svoju državu i svi koji žele razvoj svoje države, rame uz rame, krenemo u izgradnju iste.

Već danas sa nama u zadruzi sudjeluje dobar dio znanstvene zajednice Grada Osijeka. Tražimo (te dobivamo i imamo) podršku lokalne samouprave kao i Vlade Republike Hrvatske.

Na putu smo udruživanja svih braniteljskih zadruga Slavonije i Baranje u “regionalni savez”, kao i OPG-ova (malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava) u jaku poljoprivrednu zajednicu.

Između ostalih i ugledni hrvatski znanstvenici, poznati i prepoznati u Hrvatskoj i u svijetu, nam se pridružuju.

Članom zadruge mogu postati po svojoj volji fizičke osobe, ali i pravni subjekti, te Vas pozivamo da budete članovi naše zadruge, a time i velikog udruženja hrvatskih domoljuba na putu razvoja Republike Hrvatske.

Za Vas, po Vašem zahtjevu probijamo i poništavamo administrativne prepreke kako bi sve bilo brzo i učinkovito, prikupljamo za vas svu potrebnu dokumentaciju vezanu za realizaciju vaših ili naših ideja i projekata.

Pored navedenoga organizirati ćemo Vam boravak u Republici Hrvatskoj u vidu turističkih i inih obilazaka Lijepe naše, pronalazimo i gradimo objekte svih namjena kao i sve druge Vaše potrebe vezane za djelovanja u RH.

Idemo, mi hrvatski branitelji, svekoliki hrvatski domoljubni puk ma gdje god se nalazili, idemo u izgradnju naše države te svrstavanje iste u uljuđeni svijet. Udruženi u našu i Vašu Zadrugu ne tražimo novac niti bilo što slično, tražimo zajedništvo prema istom „svetom“ cilju – razvoj Slavonije i Baranje, ali i svekolike nam Republike Hrvatske.

Podrobnije informacije slijede.